Om oss

Sjøbua er bygd på innovativ tankegang og fantastisk tilgang på fersk fisk og skalldyr.

Frøet til den tradisjonsrike fiskerestauranten ble plantet i 1987 av ålesunderen Ove Fjørtoft.

 Han mente at fiskeri byen Ålesund hadde verdens beste forutsetninger for å skape en fiskerestaurant i Ålesund med internasjonal standard. Fisk og skalldyr hentet han fra lokale fiskere fra Ålesund og bygdene omkring. – Ferskere og bedre blir det ikke, sa han, og skapte en suksess som ble omtalt i land etter land.

Sjøbua ble i 2019 overtatt av Hege og Helge Jan Breivik Farstad.

Den daglige driften styres av daglig leder Hege Breivik Farstad og kjøkkensjefen Tiago Lopes.

De to er skjønt enige om hvordan de skal ta Sjøbua videre.  - Folk skal trives med god mat og god service. - Da kommer de tilbake, samtidig som de anbefaler oss til venner og bekjente.  Når det gjelder menyen vil vi lage nye meny hver uke, så der vil bli mye spennende å finne. Kvalitet er viktigere enn kvantitet.

For kjøkkensjefen er enkelhet et mantra i matlagingen: - Vi har verdens beste fisk og skalldyr. Her hos oss skal gjestene få smake råvarenes særpreg og kvalitet. Å fremheve disse kvalitetene er min viktigste oppgave. Og så vil jeg gjerne at gjestene prøver seg på nye fiskeslag. Lysing, piggvar og rødspette er bare tre av mange fiskeslag flere bør oppleve. 

Halve opplevelsen med et besøk på Sjøbua er lokalene. Restauranten har vannet som nærmeste nabo og lukten av sjø er klart og tydelig tegn på at fisken er fersk.

Restauranten er klassisk innredet med gulvteppe og store vinduer med utsikt til sjøen, vegger av murstein og rustikke takbjelker.

 

 

 

Online booking