Om oss

Sjøbua ble etablert i 1987 av ålesunderen Ove Fjørtoft. Han mente at fiskeribyen Ålesund hadde verdens beste forutsetninger for å skape en fiskerestaurant i Ålesund med internasjonal standard. Fisk og skalldyr hentet han fra lokale fiskere fra Ålesund og bygdene omkring. – Ferskere og bedre blir det ikke, sa han, og skapte en suksess som ble omtalt i land etter land.

Sjøbua ble i 2016 overtatt av John Per Longva. Den daglige driften styres av restaurantsjef Jeanette Longva og kjøkkensjef Knut Edvard Kjersem. De er begge nye på Sjøbua.

De to er skjønt enige om hvordan de skal ta Sjøbua videre.  - Folk skal trives med god mat og god service, sier Jeanette Longva. - Da kommer de selv tilbake, samtidig som de anbefaler oss til venner og bekjente.  Når det gjelder menyen, gir den gjestene gode valg, uten å være overdådig. Kvalitet er viktigere enn kvantitet.

For Knut Edvard Kjersem er enkelhet et mantra i matlagingen: - Vi har verdens beste fisk og skalldyr. Her hos oss skal gjestene få smake råvarenes særpreg og kvalitet. Å fremheve disse kvalitetene er min viktigste oppgave. Og så vil jeg gjerne at gjestene prøver seg på nye fiskeslag. Lysing, piggvar og rødspette er bare tre av mange fiskeslag flere bør oppleve. 

Online booking